Main » 2015 » August » 14 » Kaasojen mekkoja, mekkoja ja mekkoja
12:41 PM
Kaasojen mekkoja, mekkoja ja mekkoja

Kaasojen mekkoja, mekkoja ja mekkoja.

 

Ystäväni meni tänä kesänä naimisiin, viimeinkin, ja hänen polttareissa lupauduin ompelemaan ja suunnittelemaan ikäänkuin häälahjaksi kaasoille (siis myös itselleni) mekot. Urakka oli loppujen lopuksi melko valtava, koska meitä kaasoja oli neljä ja jokainen meistä oli erilainen kehonrakenteeltaan. Kuukauden aikana itselläni ei juurikaan muuhun ollut aikaa kuin suunnitteluun ja ompeluun ja oikeassa työssä käyntiini. Omaa vapaa-aikaa ei juurikaan löytynyt.

 

Projektin aloitin karttoittamalla mitä morsian itse ajatteli mekoista ja materiaalista. Morsian oli löytänyt Eurokankaasta violettia joustosatiinia, jonka hän halusi olevan mekkojen päämateriaali. Muihin materiaaleihin sain vaikuttaa yhdessä muiden kaasojen kanssa. Kaasojen mekot morsian halusi sointuvan häiden pääväreihin eli violettiin, mustaan ja harmaaseen. 

 

Seuraavaksi kartoitin mitä kaasot itse halusivat ja aloin suunnittelemaan materiaalin sallimissa rajoissa mekkoja. Löysin violetin joustosatiinin lisäksi harmaata pitsiä sekä violettia sifonkia ja harmaata satiininauhaa. Piirsin kaasoille mekoista suuntaa antavat kuvat ja tein tarvittavat muokkaukset. Kaasot kävivät projektin aikana kerran sovituksessa jolloin mekot toki hieman muuttuivat toiveiden ja istuvuuden mukaan.

 

 

Muutamia muutoksia yllä oleviin kuviin tuli mm. ensimmäiseen mekkoon ei tullutkaan pitsiä yläosaan kuvan mukaisella tavalla, vaan osittain olkaimen kanssa. Toisessa ja neljännessä mekossa sifonki on ommeltu kiinni satiininauhaan ja "liehuke" on irrotettava. Mekkoja voi käyttää myös ilman "liehuketta". Toiseen ja neljänteen mekkoon en myöskään tullut olkainta, kun taas toiseen mekkoon tuli ketjusta olkain.

 

Muutama kuva mekoista valmiina. Kuvat on ottanut valokuvaaja Tommi Käppi. Lisää hänen kuviaan löydät http://tommikappi.com

 

Mustat huivit kaasoilla kirkossa on ostettu Sokokselta, koska kirkossa ei etiketin mukaan ole sallittavaa olla olkapäitä/käsivarsia paljastavassa asussa.

 

Itseäni harmittaa, etten kerenyt projektin aikana dokumentoimaan mekkojen edistymistä tai ottamaan kunnon portfolio kuvia itselleni mekoista. Mekkojen joustosatiini ei ollut ihan paras mahdollinen valinta mekkojen ompelun kannalta, mutta kaasot ja varsinkin morsian, olivat tyytyväisiä mekkoihin. Toivottavasti mekoille on tulevaisuudessakin jonkunnäköistä käyttöä. :)

Views: 884 | Added by: JannaHeli | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
Info
Lisää
Kuva galleria
Yhteystiedot
Puhelin: E-mail: janu_85@hotmail.com
Janna Toivari
Helsinki
Lappeenranta
Location in google Maps