Main » 2014 » December » 1 » SEULin Gaalaillan stailaus
7:59 AM
SEULin Gaalaillan stailaus

SEULin Gaalailta 22.11.14

 

Sain joitakin viikkoja sitten mahdollisuuden suunnitella ja totetuttaa SEULin eli Suomen elektronisen urheilun liiton Gaalaillan tilanstailauksen noin 85:lle henkilölle. (http://www.seul.fi/seul/). Paikaksi SEULille oli valikoitunut Poliisien kesäkoti Lauttasaaresta (http://www.elisanet.fi/poliisienkesakoti/). Gaalaillasta haluttiin elegantti ja tunnelmallinen, mutta ei liiaksi "pikkujoulumainen" vaikka pikkujoulu kausi on parhaimmillaan. Väreinä suunnittelussa käytin SEULin logossa löytyviä värejä. Toiveena oli verhot tilaan sekä led-valoja ikkunoihin sekä tuolien verhoilu. Catering oli jo tilattu, joten se ei kuulunut suunnitelmieni piiriin. Budjetti joka minulle annettiin oli kovin rajallinen kuten myös aika suunnitella ja toteuttaa projekti. (Alle kaksi viikkoa.) Mutta toisinaan projektit joissa ei ole liiaksi aikaa miettiä ja pohtia, onnistuvat parhaiten. 

 

Toisella projektiin liittyvällä tapaamisella palaveerasimme juhlapaikalla ja otimme mittoja ja suunnittelimme sekä pohdimme mitä tilassa on mahdollista tehdä. Vaikka paikkaa en ollut aikaisemmin nähnyt, muuta kuin nettisivujen kautta, olin jo tälle tapaamiskerralle piirtänyt muutamia suunnitelmia heidän toiveitaan mukaillen.

 

Tässä muutamia suunnitelmaluonnoksia.

  

Verho yhteen ikkunaan oli suunniteltu yhdestä seitsämän metrin kangaspalasta, joka aseteltiin neuloilla paikalleen. Verho kieputettiin verhotangon yli kahdesti, jotta keskiosa laskutuisi kauniisti ja juhlavasti. Ikkunoita paikan päällä oli kahdeksan, joten kangasta kului todella paljon jo yksistään verhoihin. Suurin paniikkia aiheuttava asia olikin löytää ja saada samaa kangasta riittävä määrä, koska samaa kangasta käytettiin myös tuolien verhoilussa. Olisin halunnut kaikki kankaat samasta lilasta kankaasta, mutta välillä joutuu tekemään kompromisseja. Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia saada samaa kangasta yli 130 metriä. 

 

Onneksi oli varasuunnitelma. Samaa kangasta löytyi myös valkoisena, joten päätimme, että joka toinen ikkuna on lilalla ja valkoisella. Sama ajatus toteutui myös tuolien verhoilussa. Led-valot sain ikkunoihin suunnittelemalla oksakoristeet ikkunoihin. Oksat on kerätty metsästä ja maalattu valkoisella spray maalilla, jonka jälkeen oksiin on kieputettu led-valojohto. Oksat roikkuvat siimoilla verhotangosta. Vaihtoehtosesti olin myös ajatellut led-valoverhoja, mutta ideana se olisi ollut ehkä liian tylsä ja tavanomainen sekä pikkujoulumainen.

 

Paikan pällä oli myös lava joka vaati toimenpiteitä. Suunnittelimme lavalle muutaman oksamaljakoristeen, joiden takana lavalla oli led-valokannut.

Cateringin kautta tulivat valkoiset pöytäliinat, muuta informaatiota minulla ei ollutkaan sen asian suhteen. Siitä huolimatta suunnittelin tämän näköisen pöytästailauksen. Pöydillä on hopeista kuitukangasta sekä tyhjiä viinipulloja joihin saimme kynttilöitä palamaan. Ja jotta kynttilät eivät olisi valuttaneet talia pöytäliinalle, pullojen alle asetimme palapeilin palaset. Tämä osuus ei paljon vaikuttanut budjetissa. 

Piirsin myös lopuksi suunnitelman miltä tila näyttäisi kokonaisuudessaan. Joskus on hankala hahmottaa miltä tilan tulisi näyttää. Piirustukset on piiretty Photoshopilla ja Illustratorilla.

 

Olin aamuyhdeksästä kahteentoista asti illalla paikan päällä. Toimenkuvaani illan aikana kuului myös tilaisuuden ja vieraiden valokuvaus. Tilaisuus itsessään alkoi puoli kuudelta ja olin saanut tilan stailattua viiteen mennessä, joten kovin paljon en kerrennyt ottamaan kuvia koskemattomasta tilasta. Tässä kuitenkin muutamat kuvat.

Oli aivan huippua olla mukana tämän kaltaisessa projektissa ja hienoa, että sain tämän mahdollisuuden. Projekti onnistui tältä osuudelta oikein sujuvasti. Katsotaan kun saan loputkin valokuvat muokattua, kuinka niiden kanssa käy, joten palataan niihin myöhemmin.

 

Views: 663 | Added by: JannaHeli | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
Info
Lisää
Kuva galleria
Yhteystiedot
Puhelin: E-mail: janu_85@hotmail.com
Janna Toivari
Helsinki
Lappeenranta
Location in google Maps